Over Gerrit Jans Hoeve

Toen rond 1920 het heidegebied rond Voorthuizen ontgonnen werd, werd aan de Lange Zuiderweg de boerderij Gerrit Jans Hoeve gebouwd. In 1925 werd deze Veluwse ‘hoeve’ gekocht door Cornelis van de Munt: de grootvader en overgrootvader van de huidige eigenaars.

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog ontstond er langzaam een nieuwe bron van inkomsten naast landbouw en kleinschalige veeteelt. Vanuit ‘het westen’ zochten vakantiegangers naar pension en onderdak voor de warme zomermaanden. Het vervolg laat zich raden! Rond 1970 ontstond Gerrit Jans Hoeve in de vorm zoals we die nu kennen: jaarplaatsen voor stacaravans en chalets in een natuurlijke en groenrijke omgeving.

In 1981 is Gerrit Jans Hoeve gestart met de bouw van chalets. De Parkhome chalets worden inmiddels door heel Nederland geleverd.

Het team

De parken van Gerrit Jans Hoeve worden gerund door de tweede en derde generatie Van de Munt. Van links naar rechts: Gert, Gerwin, Theo, Gerard, Dennis, Wim en Rudy.

1965

Het verhaal begint in de jaren ’60. De boerderij Gerrit Jans Hoeve is op dat moment al 40 jaar eigendom van de familie Van de Munt. Nederland wordt rijker, en ‘vanuit het westen’ wordt de Veluwe steeds vaker bezocht voor vakantie en verpozing in de vrije tijd. Nieuwe kansen?

1970

In 1970 worden door Gerrit van de Munt de eerste caravans geplaatst op het land van de boerderij.

1971

De caravans die geplaatst werden, werden langzaam groter. In de loop van de jaren verdwenen de boerderijwerkzaamheden steeds meer naar de achtergrond, en werd het chaletpark groter.

1988

Waar de camping eerst een open terrein was, werden er in de loop van de tijd heggen en bomen geplant om meer beschutte plaatsen te creëerden. In de begintijd waren de wegen op het park nog niet verhard.

1981

Binnen 15 jaar zijn de ‘caravans bij de boerderij’ uitgegroeid to een volwaardig chaletpark.